Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Η Τριανδρία της Θεσσαλονίκης Για γέλια και για κλάματα

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος είναι ίσως ο καταλληλότερος άνθρωπος για να «δέσει» η τρίλιζα με τους Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλο. Μακράν ο πιο γραφικός στη χώρα αυτή την εποχή, μας μελαγχολεί, και αποδεικνύει γιατί στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να ανθίσει κανένα λουλούδι. Αποδεικνύει ότι όσο και αν υπάρχουν ταλαντούχοι άνθρωποι εκεί πάνω, άνθρωποι που αξίζουν τον κόπο, πάντοτε θα υπάρχουν Ψωμιάδηδες, Άνθιμοι και Παπαγεωργόπουλοι που θα τους φρενάρουν γιατί ξεπερνούν τα δικά τους μέτρα. Και το κακό είναι πως οι Θεσσαλονικείς αποδέχονται αυτή την πραγματικότητα την οποία έχουν διαμορφώσει οι ίδιοι. Η τριανδρία, έχει προσαρμόσει τα πάντα στα μέτρα της, και γιαυτό για να αναπτυχθεί ένα ταλέντο πρέπει δυστυχώς να έρθει στην Αθήνα. Δυστυχώς

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι όντως για γέλια, ή απλά ο αντικατοπτρισμός της κοινωνίας μας; Σημειωτέον ότι όλη η Αλεξανδρούπολη πίνει νερό στο όνομα του Άνθιμου. Άφησε πολύ έργο πριν φύγει και βοήθησε πολλούς άπορους, μεταξύ των και μουσουλμάνους. Δεύτερον: ο Πανίκας μιλά μια γλώσσα που αρέσει. Αυτός είναι. Όσο για τον δήμαρχο, δεν έχω άποψη, αλλά ελπίζω να πήρε το μηνυμα των εκλογών του 2006.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ είπε...

Το έργο του Άνθιμου στην Αλεξανδρούπολη δεν το γνωρίζω και δεν έχω άποψη. Δεν αρνούμαι ότι μπορεί να ήταν όπως τα γράφεις. Όμως για τον Πανίκα το ζητούμενο δεν είναι να μιλά μια γλώσσα που αρέσει, αλλά να κάνει έργο. Και πέρα απο αυτό, ως βιτρίνα μιας πόλης πιστεύεις ότι είναι ο καταλληλότερος; Ο Πανίκας είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, που ξέρει να επιβιώνει, συμπαθής επειδή είναιένας απο αυτούς, αλλά επί της ουσίας λειτουργεί απωθητικά. Παιδιά για να τελειωνουμε: η Θεσ/νίκη ήταν το πρότυπο του κοσμοπολιτισμού επί εκατοντάδες χρονια, και σήμερα έγινε μια φοβική πόλη, με ανασφάλειες μιζέρια, και φόβο για κάθε τι διαφορετικό. Σε αυτό συνεισέφερε ο Πανίκας ο Παπαγεωργόπουλος (ο οποίος είναι ένας Πανίκας της ...αριστοκρατίας) και πολλοί αλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας κρύβω ότι αν είχα να διαλέξω μεταξύ της "τριανδρίας", δηλαδή Πανίκας & Παπαγεωργόπουλος & Άνθιμος και των Τρεμόπουλου & Κουράκη & Μπουτάρη, θα διάλεγα "δαγκωτό" τους πρώτους. Από κάποια στιγμή και μετά, δεν είναι θέμα πολιτικής αισθητικής (όπου σαφώς ο Πανίκας έχει ένα έλλειμμα) αλλά και λογικής. Ξέρει ο κόσμος τι κάνει στη Θεσσαλονίκη. Οι δε "πράσινοι" της περιοχής, δεν εμπνέουν καθόλου. Γι' αυτό και η Θεσσαλονίκη έχει να δει δήμαρχο ΠΑΣΟΚ από τον καιρό του Νώε. Η συμπρωτεύουσα, αν τουλάχιστον κανείς κρίνει από τη νεολαία της, δεν είναι καθόλου οπισθοδρομική. Το αντίθετο. Ας μην υιοθετούμε λοιπόν την δήθεν "απόγνωση" της Αριστεράς, που αδυνατεί να πετύχει αυτά που θέλει στην πόλη. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.