Αναγνώστες

Loading...

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Μας τελειωσαν οι κομματικοί προφήτες


Την πρωτοκαθεδρία στη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά και μάλιστα με διψήφια διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, δίνουν οι δυο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Αυτή είναι η είδηση; Όχι, βέβαια!

Εννιά στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι η οικονομική κρίση θα διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια ενώ έξι στους δέκα χαρακτηρίζουν αρνητική τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Το κλίμα απαισιοδοξίας και κατάθλιψης που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις είναι πρωτοφανές -ανέρχεται στο συντριπτικό 76,6% - , ο βαθμός ικανοποίησης από τη ζωή σημειώνει νέο ιστορικό χαμηλό, στο 30%, το οικονομικό πρόβλημα και η ανεργία – με απλά λόγια το πρόβλημα επιβίωσης για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών αυτού του μοιραίου τόπου που τον εκμεταλλεύτηκαν μέχρι εξαντλήσεως οι πολιτικοί και τα τσιράκια τους - διατηρούν τη δραματική πρωτιά στην ιεράρχηση των προβλημάτων, ενώ οι αρνητικές προσδοκίες για τον επόμενο χρόνο χτυπούν «κόκκινο» με 82%.  
Στα ηγετικά κλιμάκια της Ιπποκράτους (έδρα του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ) και της Συγγρού (έδρα της ΝΔ του Σαμαρά ) δεν πέρασε απαρατήρητο, ότι και τα δύο κόμματα μαζί, δεν καταφέρνουν να προσεγγίσουν ούτε καν το 50% στην εκτίμηση ψήφου ( η ΝΔ λαμβάνει 30% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%  στη δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή ενώ στη δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για τον Ελεύθερο Τύπο η ΝΔ συγκεντρώνει 29,3% και 17, 1% το ΠΑΣΟΚ ). Τα αθροιστικά ποσοστά που συγκεντρώνουν τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας συνιστούν απλά νέο ιστορικό χαμηλό ενώ η ψήφος απαρέσκειας και αποστασιοποίησης έχει εκτοξευτεί σε πολύ υψηλά ποσοστά, πάνω από το 30% - δηλαδή το ένα τρίτο των πολιτών είτε τα θεωρεί
Στη Συγγρού του …ανατέλλοντος Ηλίου είδαν πάντως με ανακούφιση τα καθηλωμένα έως εξαιρετικά μειωμένα ποσοστά του ΛΑΟΣ, ενώ εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα θα πιάσει το όριο του 3% η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη για να καταφέρει να μπει στη Βουλή.
Εντυπωσιάζουν πάντως, προαφνώς λόγω έντονης δυσαρέσκειας και ανασφάλειας τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά των τριών κομμάτων της Αριστεράς, ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, που αθροιστικά στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνουν από 29,5% στη δημοσκόπηση του Ε.Τ έως 37% στη δημοσκόπηση της Καθημερινής.


Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Οι αχάριστοι

         Αφού ισοπέδωσαν την Ελλάδα και τη μετέτρεψαν σε αποικία των διεθνών λήσταρχων, των μηχανισμών τους  κα των μυστικών τους υπηρεσιών, αφού εκτέλεσαν, με ασυνήθιστη μανία, τα «συμβόλαια θανάτου» τους (των δημίων και ληστών) εναντίον του ελληνικού λαού και αφού αποτέφρωσαν κάθε πολιτική, ηθική και πνευματική αξία, ΤΩΡΑ αρχίζουν να παίζουν την κακόγουστη παράσταση στην κούρσα της διαδοχής ενός κόμματος που έχει καταδικαστεί τελεσίδικα στη συνείδηση του ελληνικού λαού…

 

        Τα παράσιτα-ανδρείκελα του ΠΑΣΟΚ δεν παίζονται…

 

        Δεν ξέρουμε το τι είναι πιο εντυπωσιακό και μακάβριο σε αυτή τη θεατρική παράσταση των πράσινων παρασίτων: Η ασύστολη αθλιότητα, η θρασύτατη αχρειότητα ή η το απύθμενο της ωκεάνιας βλακείας τους…

 

        Εδώ έχουν βάλει την Ελλάδα στον τάφο, η ιστορία έχει αποφανθεί τελεσίδικα για τα εγκλήματά τους, Εγκλήματα Εσχάτης Προδοσίας, και αυτοί ασχολούνται με τη διαδοχή: Εξαχρείωση χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς αναστολές…

 

        Εδώ δεν μπορούν να ξεμυτίσουν στο δρόμο, δεν θα πάρουν, σε τυχών εκλογές, ούτε τους δικούς τους ψήφους, το ΠΑΣΟΚ και αυτοί θα περάσουν στην Ιστορία, σαν τα πιο μελανά στίγματα, και ΑΥΤΟΙ αρχίζουν να τρώγονται, σαν τα σκυλιά, για το ποιος θα γίνει αρχηγός ενός τέτοιου κόμματος που θα «μπαζωθεί» από την λαϊκή ΟΡΓΗ: Βλακεία χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς αναστολές…

 

        Βγήκε, λοιπόν και ο Χρυσοχοΐδης, το κιτς των χολιγουντιανών τρομοκρατικών κατασκευών και των καουμπόικων λεονταρισμών να καταγράψει το δικό του μελόδραμα της αυθάδους αχρειότητας και ανοησίας…

 

        Θα ανοίξουμε και εμείς το «φάκελό» του για να δούμε το «μπόι» αυτού του «ηθοποιού», ο οποίος αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό με το δικό του αμερικανικό πήχη, δηλαδή σαν να είναι «αμερικανάκι».

 

        Αρχίζουμε με ένα κείμενο από το «Κλασσικοπερίπτωση»:

 

 

 Ο Χρυσοχοϊδης βρίσκεται σε σύγχυση

 

Δυστυχία σου Ελλάς!!! με τα τέκνα που γεννάς.

Ω Ελλάς, ηρώων χώρα τι Γαϊδάρους βγάζεις τώρα!!!

(Γ.Σουρής).

 

Εκτός απο την  την ακριβοπληρωμένη   στα κανάλια  και στις εταιρείες  δημοσκόπησης   εικονική δημοφιλία, τα στελέχη του καταρρέοντος  ΠΑΣΟΚ έχουν χάσει και την ικανότητα να διακρίνουν  την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη πολιτική δήλωση και στην απολογία ενώπιον  ενός ειδικού δικαστηρίου  που  εκδικάζει  περιπτώσεις  εσχάτης προδοσίας.

Αυτό  τουλάχιστον  σκέφτηκα  όταν  άκουσα τον  κ. Χρυσοχοϊδη να  μιλά  σε τηλεοπτική  εκπομπή    κάνοντας  MEGA-λη  κριτική  και …αυτοκριτική:

 

«Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση…Κάναμε τεράστια λάθη την διετία που μας πέρασε. Βυθίσαμε τη χώρα στην ύφεση και την απομόνωση...Οι αποφάσεις αυτές και η πραγματικότητα η οποία διαμορφώθηκε σήμερα είναι αποτέλεσμα όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και όλων μας. Εγώ προσωπικά έφθασα τελευταία στα όρια του πολιτικού λάθους το οποίο επιχείρησα να διορθώσω την επόμενη μέρα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες όταν ελήφθησαν αποφάσεις για το συγκεκριμένο δημοψήφισμα.
Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη, είναι ο ηγέτης της παράταξης και εμείς αναλόγως. Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από αυτή τη διαδικασία. Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από την κριτική, είμαστε αρκετά μεγάλοι, για να μιλάμε και να υπηρετούμε την ευθύνη και την αλήθεια. Όποιος δεν το κάνει, θα πάει στα σκουπίδια της ιστορίας, μαζί και εγώ αν δεν το κάνω…ο κ. Παπανδρέου έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στην κούρσα της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ…δεν αναφέρομαι στην τυπική δυνατότητα, αλλά στην ηθική δυνατότητα για κάτι τέτοιο…Ο κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, μόνο σε αποικία μπορεί να είναι υποψήφιος με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα“

Επί της ουσίας   έθαψε  βαθειά  το μέχρι χθές αγαπημένο του γλυφιτζούρι, τίναξε  δυνατά  τη σκόνη απο το πέτο του, καθάρισε με το λευκό αρωματισμένο μαντηλάκι  τους λεκέδες  και τα σάλια  απο τα  προηγούμενα   “πάρε- δώσε” με τους  “παγκαλόμορφους” συνδαιτημόνες  του  και  βγήκε σαν   Αριστοφανικός  “Ευριπίδης” να μας πεί   γιατί  “αμάρτησε” και πόσο  αγαθές  ήταν οι προθέσεις του.

 

Δεν κατάλαβε  ο  …δύσμοιρος   ότι  αυτά όλα μπορούν να σταθούν μόνο  στα πλαίσια  μιας  δακρύβρεχτης απολογίας  ενός κατηγορουμένου  για εσχάτη προδοσία  και όχι  ως  προεκλογική   φανφάρα  υποψηφίου  αρχηγού κόμματος.
Πηγή:resalto

Εφιάλτης πάνω Απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

Εφιάλτης πάνω από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ
 
Με προβληματισμό και έκδηλη ανησυχία βλέπουν στα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας τα σενάρια και τις υπόγειες διεργασίες για τη συγκρότησης ενός νέου πολιτικού φορέα που θα συσπειρώνει δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα- από τα δεξιά μέχρι τις παρυφές της εκσυγχρονιστικής Αριστεράς. Η προοπτική αυτή πλανάται πλέον σαν εφιάλτης πάνω από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Τα σενάρια για τη συγκρότηση ενός νέου κόμματος που το εμφανίζουν να έχει κυρίαρχο στοιχείο το κεντρώο εκσυγχρονιστικό προφίλ βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο του Γ. Παπανδρέου, η ηγεσία του οποίου αμφισβητείται  ήδη στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στου Αντ. Σαμαρά. Στην Ιπποκράτους (έδρα του ΠΑΣΟΚ) και στη Συγγρού (έδρα της ΝΔ) ανησυχούν πλέον έντονα για τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό των δύο κομμάτων-πυλώνων του μεταπολιτευτικού συστήματος, στη σκιά της σφοδρής οικονομικής κρίσης.
Στις παράλληλες μυστικές συσκέψεις που πραγματοποιούν τα στελέχη στις έδρες των δυο κομμάτων …εξουσίας, διερευνούν τη βασιμότητα των σεναρίων για νέο κεντρώο κόμμα και ταυτόχρονα καταστρώσουν σχέδια για την αντιμετώπισή ενός τέτοιου ενδεχομένου και κυρίως για να αποτρέψουν την εκδήλωση φυγόκεντρων δυνάμεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Εξάλλου οι «φωνές» που ακούγονται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από τον Γ. Καρατζαφέρη και τη Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και από στελέχη της ΝΔ για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου διευκολύνουν τη συγκρότηση νέου πολιτικού σχήματος. Κορυφαία στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν αποκλείουν μάλιστα να ηγηθεί ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος ενός νέου πολιτικού σχήματος με «κεντρώα χαρακτηριστικά».
 

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Αντιπαραθέσεις

Δύσκολη υπόθεση για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου η συνύπαρξη και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό αποτελεί -όπως φαίνεται- ιδανική ευκαιρία για αντιπαράθεση. Ορισμένοι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν να καταψηφίσει η ΝΔ τον προϋπολογισμό, καθώς στο παρελθόν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει διαφωνήσει με πολλά από τα μέτρα που προβλέπει. «Ο προϋπολογισμός αποτελεί την εθνική δέσμευση ότι η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου θα εφαρμοστεί. Ζητώ τη στήριξη όλων των κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» τόνισε στη Βουλή ο Ευ.Βενιζέλος.

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού που συνεχίζεται στη Βουλή, το απόγευμα της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «εμβληματική πράξη», με κορυφαίο συμβολισμό για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, ο προϋπολογισμός ανακεφαλαιώνει τις πράξεις που προηγήθηκαν της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και αποτελεί εθνική δέσμευση ότι η απόφαση των Βρυξελλών θα εφαρμοστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι όποιος έχει να πει άλλα πράγματα, άλλες προτάσεις, να το κάνει τώρα και να σταθεί δίπλα στον υπουργό Οικονομικών, γιατί δεν υπάρχει άλλο περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την πλήρη στήριξη της Βουλής στον προϋπολογισμό «και πάντως των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση» και υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Δεν υπάρχουν υφεσιακοί και αναπτυξιακοί, δεν υπάρχουν κοινωνικά ανάλγητοι και κοινωνικά ευαίσθητοι».

Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό: «Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση. Η ΝΔ στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου».

Ωστόσο, τα βέλη βουλευτών της ΝΔ δέχονται και υπουργοί που προέρχονται από την παράταξη, αναζωπυρώνοντας το εσωτερικό μέτωπο.

Ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για την άποψη που εξέφρασε ότι είναι «οξύμωρο να αντιπολιτευόμαστε μια κυβέρνηση που στηρίζουμε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στην Βουλή την Κυριακή, επισήμανε ότι «απαιτείται και ο έλεγχος αυτής της κυβέρνησης. Και η αντιπολίτευση όταν χρειάζεται θα διορθώνει την πορεία της κυβέρνησης».

Ο Δ.Αβραμόπουλος επανήλθε, λέγοντας: «Είμαστε σε αυτήν την κυβέρνηση γιατί το θέλουμε και γιατί μας ζητήθηκε. Και το κάνουμε με αίσθημα ευθύνης».

Adios Socrates

Σόκρατες Σαμπαρο Μπραζιλειρο ντε Σοουζα ντε Ολιβειρα. Ένα όνομα θρύλος που πέρασε απο χθες στην αθανασία. Ο μέγας τουτος ποδοσφαιριστής και μέγιστη προσωπικότητα σημάδεψε τα πρώτα νιάτα μας με την αρχοντιά την τέχνη και την ευφυία τιυ στα γήπεδα. Η αποφασιστικότητά του η ηγετικότητα και η δαντελένια παρουσία του στα γήπεδα της Ισπανίας το 1982 και μετά της Ιταλίας, τον ανέβασαν στον Όλυμπο. Εκει που θάναι και τώρα καλή του ώρα. Αριστερος και μαχητής δεν δίστασε να δημιουργήσει την ποδοσφαιρικη δημοκρατία της Κορίνθιανς μέσα σε ένα στυγνο στρατιωτικο καθεστώς. Σόκρατες ευχαριστούμε για όλα.