Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Εφιάλτης πάνω Απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

Εφιάλτης πάνω από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ
 
Με προβληματισμό και έκδηλη ανησυχία βλέπουν στα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας τα σενάρια και τις υπόγειες διεργασίες για τη συγκρότησης ενός νέου πολιτικού φορέα που θα συσπειρώνει δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα- από τα δεξιά μέχρι τις παρυφές της εκσυγχρονιστικής Αριστεράς. Η προοπτική αυτή πλανάται πλέον σαν εφιάλτης πάνω από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Τα σενάρια για τη συγκρότηση ενός νέου κόμματος που το εμφανίζουν να έχει κυρίαρχο στοιχείο το κεντρώο εκσυγχρονιστικό προφίλ βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο του Γ. Παπανδρέου, η ηγεσία του οποίου αμφισβητείται  ήδη στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στου Αντ. Σαμαρά. Στην Ιπποκράτους (έδρα του ΠΑΣΟΚ) και στη Συγγρού (έδρα της ΝΔ) ανησυχούν πλέον έντονα για τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό των δύο κομμάτων-πυλώνων του μεταπολιτευτικού συστήματος, στη σκιά της σφοδρής οικονομικής κρίσης.
Στις παράλληλες μυστικές συσκέψεις που πραγματοποιούν τα στελέχη στις έδρες των δυο κομμάτων …εξουσίας, διερευνούν τη βασιμότητα των σεναρίων για νέο κεντρώο κόμμα και ταυτόχρονα καταστρώσουν σχέδια για την αντιμετώπισή ενός τέτοιου ενδεχομένου και κυρίως για να αποτρέψουν την εκδήλωση φυγόκεντρων δυνάμεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Εξάλλου οι «φωνές» που ακούγονται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από τον Γ. Καρατζαφέρη και τη Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και από στελέχη της ΝΔ για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου διευκολύνουν τη συγκρότηση νέου πολιτικού σχήματος. Κορυφαία στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν αποκλείουν μάλιστα να ηγηθεί ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος ενός νέου πολιτικού σχήματος με «κεντρώα χαρακτηριστικά».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: