Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Θλιβερές Καρικατούρες

Είδα αποσπάσματα απο τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, και έφριξα. Θλιβερές καρικατούρες του παρελθοντος, γραφικές φιγούρες, που σε μελαγχολούν ξέροντας οτι αυτές οι φάτσες μπορεί να επηρεάσουν έστω και ελάχιστα τη ζωή σου. Κι εκείνος ο Ζουράρις, ζωντανή απόδειξη πως το βαρέλι της ξεφτίλας της ανυποληψίας και της υστερικής διάθεσης για δημοσιότητα, δεν έχει πάτο. Όμως ήταν και ευχής έργο. Για να ξέρουμε τουλάχιστον σαν τι δεν μοιάζουμε. Επαγγελματίες πατριώτες, εκ του ασφαλούς εθνικόφρονες. Γιατί ξέρουν ότι άλλοι θα τρέξουν να καθαρίσουν τις δικές τους παλικαριές. Μια ζωή τα ίδια. Τους έχω δει χιλιάδες φορές, όλους αυτούς που πουλάνε πατριδοφροσύνη αλλά ξέρω ότι είναι πατριδοκάπηλοι του κερατά. Δημαγωγοί που θέλουν να κλέψουν ψήφους απο τους αφελείς εραστές τς ιδέας της πατρίδας. Είκοσι μήνες στο Σουφλί φανταρικό την περίοδο 1990-93, ήταν αρκετοί για να καταλάβω ποιοι είναι οι πατριώτες και ποιοι οι τζάμπα μάγκες που πουλάνε τσαμπουκά, αρκεί να μην κινδυνεύουν να τους πάρουν στα σοβαρά...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι τραβάει ο πατριωτισμός στα χέρια κάποιων απίστευτων τύπων! Να θυμάσαι όμως συνάδελφε ένα πράγμα: υπάρχουν ανάμεσά τους φτωχοί άνθρωποι, αξιόλογοι, λαϊκά στοιχεία, περιθωριοποιημένοι από το σύστημα, που αγαπούν πραγματικά την πατρίδα τους. Συνήθως αυτοί πολεμούν όταν στραβώσει κάτι. Και μην ξεχνάς: Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...

Sakoulakis είπε...

Κατά τη γνώμη μου τα λαϊκά στοιχεία καλύτερα να ανοίξουν κανένα βιβλίο να ξεστραβωθούν πριν αποφασίσουν ότι ξέρουν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και ότι πρέπει να διαδηλώσουν για να σώσουν την τιμή της πατρίδας μας.

Η οποία πέφτει με γεωμετρική πρόοδο -και γι' αυτό δε φταίει ο σαρκοφάγος νεοφιλελευθερισμός όπως πιστεύουν όλοι, αλλά ο αθάνατη βλακεία μας όπως δεν έχει καταλάβει κανείς.

ΥΓ. Σου έχω γράψει και στην πίσω σελίδα ένα σχόλιο, ίσως να μην το έχεις δει..

Ανώνυμος είπε...

1. Αυτόνομο κρατίδιο Ηπείρου με προοπτική εξάπλωσης προς τα βόρεια - αν το θέλουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, στα όρια του ιστορικού πασαλικιού της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σχεδόν μέχρι τη Σκόδρα! Η πλειοψηφία αυτού του πληθυσμού θα είναι ελληνική. Θα υπάρχουν εντός του Τσάμηδες, Τόσκηδες, Γκέκηδες ή όσοι άλλοι θέλουν, στα πλαίσια ισοπολιτείας.

2. Αυτόνομο κρατίδιο Μακεδονίας Θράκης με προοπτική εξάπλωσης προ τα βόρεια ή και ανατολικά, αν το θέλουν οι τοπικοί πληθυσμοί. Στα όρια των ιστορικων βιλαετιών της Θεσσαλονίκης, του Μοναστηρίου κλπ.
Κι εδώ ισοπολιτεία μεταξύ ελλήνων, τούρκων βουλγάρων, σλαβομακεδόνων και άλλων. Το ελληνικό στοιχείο είναι πλειοψηφία σε αυτές τις περιοχές, αυτό θα ασκεί διοίκηση.

3. Αυτόνομο κρατίδιο στις ιστορικές περιοχές του δουκάτου των Αθηνών, του πριγκιπάτου του Μορέως, του πασαλικιού της Ρούμ-ελης… Εδώ οι Ρουμ- και οι κάτω απ΄τ αυλάκι είναι το κυρίαρχο στοιχείο 99% Ας τα βρουν μεταξύ τους Θυμηθείτε τις τοπικίστικες εκστρατείες Μοραϊτών οπλαρχηγών στη Ρούμελη και αντίστροφα το 1821-1830

4. Αυτόνομο κρατίδιο νησιωτικής Ελλάδας με προοπτική ενσωμάτωσης των δυτικότροπων περιοχών της Μικράς ασίας. Όπως ήταν μέχρι το 1922. Η οικονομική γέφυρα της Ελλάδας προς την ανατολή.

5. Αυτόνομη περιοχή Κρήτης με προοπτική δημιουργίας βάσης για εμπορικής-πολιτιστικής εξόρμηση σε Μέση Ανατολή - Αφρική

6. Αυτόνομη περιοχή Ιονίων Νήσων… αυτή να γίνει το Λας Βέγκας- Χονγκκονγκ - Λιχτενστάιν της περιοχής

Κι όλα αυτά σε μια χαλαρή συνομοσπονδία του τύπου ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

Κι αμα δεν κάτσει το ξαναγυρνάμε.
Όπως έκανε π.χ. η Αίγυπτος με τη Συρία, την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία.

Θα είναι μια άλη συνέχεια της προ του 1922 κατάστασης