Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται το ζήτημα του χρόνου των εκλογών, οι οποίες είναι αμφίβολο αν θα διεξαχθούν ακόμη και μέσα στην άνοιξη.



Μιλώντας στις 14 του Δεκέμβρη στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου ο Γ. Παπανδρέου είπε απερίφραστα πως τα νέα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν από την τωρινή κυβέρνηση και μίλησε για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο ΓΑΠ –κατά κόσμον Γιωργάκης χαρακτήρισε παραλογισμό το να ψηφιστεί μετά από διαπραγματεύσεις με τους τροικανούς η νέα δανειακή σύμβαση και, μετά από μερικούς μήνες να γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση και αλλαγή αυτής της συμφωνίας! «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα», είπε.


Και σήμερα, ο Παπανδρέου έκανε το επόμενο βήμα και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τού άναψε το «πράσινο φως» να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων.


Η ΤΡΙΠΛΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΡΟΥ


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο Καρατζαφέρης που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Παπαδήμο το βράδυ της Πέμπτης, ζήτησε ανασχηματισμό –ανασύσταση, όπως είπε του κυβερνητικού σχήματος και πρότεινε ανοιχτά την παράταση του βίου της κυβέρνησης συνεργασίας.


«Η κυβέρνηση Παπαδήμου χρειάζεται μία ενίσχυση. Θέλει ένα πιο ευλύγιστο σχήμα και σαφέστατα περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που έρχονται», είπε ο αρχηγός του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου.


Την επομένη ο Γιώργαρος του ΛΑΟΣ αποκάλυψε ότι στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο του πρότεινε να συμμετάσχουν από κοινού στην κυβέρνηση ο Παπανδρέου –κατά κόσμον Γιωργάκης - και ο Αντ. Σαμαράς!!


ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ


Ο κ. Σαμαράς πάλι, μάλλον καθυστερημένα, αντιλήφθηκε ότι του την έχουν στημένη και ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου διεμήνυσε ότι είναι αντίθετος σε αναβολή των εκλογών εκφράζοντας στην ουσία τους φόβους του ότι «οι κ. Παπανδρέου και Καρατζαφέρης έχουν συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι να παρατείνουν τον βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου». Καθυστερημένα αντιλήφθηκαν στη Συγγρού ότι ο Γιωργάκης επιδιώκει να παραταθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου υστερόβουλα, αφού παίζει καθυστέρηση προκειμένου να κερδίσει χρόνο στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ- όσο βεβαίως θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ….


Δεν υπάρχουν σχόλια: