Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ - ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ



Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παραδέχθηκε δημόσια ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές -εάν βεβαίως στηθούν κάλπες μέσα στην άνοιξη του 2012- θα πάρει δύσκολες αποφάσεις. Είναι αξιοσημείωτο: Το είπε, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.



Για να στηρίξει τη θέση του ότι ΔΕΝ πρέπει να πάρει παράταση η κυβέρνηση Παπαδήμου πέραν της συμφωνημένης, και ότι πρέπει να διεξαχθούν εκλογές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κουρέματος του χρέους μέσω της ανταλλαγής ομολόγων, ο κ. Σαμαράς για πρώτη φορά παραδέχθηκε δημόσια πως «θα χρειαστεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για την οικονομία». Εξηγώντας το γιατί πρέπει να πάμε μέσα στην άνοιξη για κάλπες, αναφέρθηκε πρώτον στο ζήτημα της πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης: «Μια κυβέρνηση που θα πάρει δύσκολες αποφάσεις δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νωπή εντολή από το λαό», είπε.


Τώρα πως το καταλαβαίνετε αυτό; Πως δηλαδή, το ερμηνεύετε; Υπαινίσσεται ο πρόεδρος της ΝΔ υπαινίσσεται πως θα χρειαστούν και άλλα σκληρά και επώδυνα μέτρα; Σωωώπα!!


* Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό στοιχείο της επιχειρηματολογίας του προέδρου της ΝΔ είναι ότι ο χρονικός ορίζοντας των δύσκολων αποφάσεων θα τραβήξει σε μάκρος: «Η περίοδος των δύσκολων αποφάσεων θα κρατήσει δυο τρία χρόνια τουλάχιστον…», τόνισε- εξηγώντας γιατί πρέπει να πάει η χώρα σε εκλογές. Για προσέξτε: μίλησε για δυο με τρία χρόνια… Με άλλα λόγια, για τα προσεχή 4 χρόνια, που συνιστούν έναν εκλογικό κύκλο, θα κριθεί το κρισιμότατο στοίχημα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, και στην πράξη η ίδια η τύχη της χώρας. Αν, δηλαδή θα παραμείνει στο ευρώ – εφόσον βεβαίως δεν διαλυθεί η Ευρωζώνη- ή αν θα πτωχεύσει και θα επιστρέψει στη δραχμή. Μαύρα τα μαντάτα, όπως φαίνεται…


Παρένθεση: ακόμη και οι «αριστεροί» οικονομολόγοι-οπαδοί της επιστροφής στη δραχμή, όπως ο κ. Λαπαβίτσας δεν έχουν αρνηθεί τις «επώδυνες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία σε ορίζοντα τουλάχιστον 5ετίας»!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: