Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Που βρίσκονται;

Η μεταφορά της Τσέκου στον ανακριτή, προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών. Η τηλεόραση προσβάλλει την αισθητική μας, η γραφειοκρατία προσβάλλει τη νοημοσύνη μας, και την υπόστασή μας ως πολίτες. Η "αγορά" βιάζει το πορτοφόλι μας, οι επιτήδειοι εξευτελίζουν κάθε έννοια δικαίου. Οι πολίτες που βρίσκονται άραγε; Πουθενά. Απλώς δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο παθητικοί καταναλωτές που χρεώνονται για να ακολουθήσουν τις επιταγές της αγοράς για γκλαμουριά, και κατευθυνόμενη διασκέδαση. Παθητικοί τηλεθεατές, συμμέτοχοι στους μάκηδες και τους σάκηδες.Καλά μας ξηγιούνται λοιπόν...

4 σχόλια:

Sakoulakis είπε...

Είμαι εδώ, υπάρχω. Στην αντίπερα όχθη όσων κατονομάζεις. Δε με ακούς, γιατί δε φωνάζω σαν υστερικός. Δε με βλέπεις, γιατί δεν φοράω φανταχτερά ρούχα, γιατί δεν πετάω πυροτεχνήματα. Δε σε τρομάζω, γιατί δεν εκβιάζω. Δε σε προσβάλλω, γιατί δε θέλω εξουσία. Όμως υπάρχω. Και κάνω κάθε μέρα τη δική μου επανάσταση, τον δικό μου αγώνα. Ούτε εγώ σε βλέπω, ούτε εγώ σε ακούω. Όμως σε διαβάζω, και σε νιώθω. Νιώσε με κι εσύ. Και ίσως αυτός ο τόπος να πάει ένα μικρό βήμα πιο μπροστά.

Υπάρχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουμε και πονάμε αυτόν τον τόπο, τους ανθρώπους του, τα μέρη του. Έτσι είναι, υπάρχουμε. Κρύβουμε οργή αλλά και πάθος, για αντίσταση και δημιουργία. Σωστά grigoris, πολύ σωστά.

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λες grigoris αλλά δεν νιώθεις κορόϊδο κάποιες φορές απλά υπάρχοντας?

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΝΤΕ! ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ!ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ! Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ.ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟ ΝΑ ΜΕ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΝΙΩΣΩ! ΑΠΟ ΠΟΥ? ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ? Μ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ!!!!!