Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Ο γνωστός...Μίκης!

Για το Μακεδονικό υπάρχουν απόψεις και απόψεις, για όλα τα γούστα. Είναι θλιβερό όμως να βλέπεις έναν ογκόλιθο της διεθνούς μουσικής δημιουργίας όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, να διαγωνίζεται σε μιζέρια και επαρχιωτισμό με τα πιο λούμπεν στοιχεία της πολιτικής, καλλιτεχνικής και δημοσιογραφικής ζωής του τόπου. Με επιστολή του στην πάντα ευεπίφορη σε ανέξοδους και φτηνούς λαϊκισμούς, αλλά δημοφιλέστατη εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, ο εξαίρετος μουσικοσυνθέτης προτείνει να…κλείσουμε τα σύνορά μας και να σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις. Προφανώς εννοεί με τα Σκόπια. Και είναι δυο φορές κρίμα, γιατί ο Μίκης καταφέρνει τεράστια πλήγματα στην εικόνα του, και στην ιστορία του. Ποτέ δεν δίσταζε να πάει κόντρα στο ρεύμα, όπως εκείνο τον Απρίλιο του 1997 όταν έκανε συναυλία στα Σκόπια, προκαλώντας την μήνιν των «μακεδονομάχων» και των «εθνοφυλάκων». Ο Μίκης λέει κι άλλα στην επιστολή του, ανακαλύπτοντας συνωμοσίες, προδοσίες, και επιβουλές σε βάρος του αθάνατου ελληνικού λαού. Το τελευταίο που περιμέναμε από έναν παγκοσμίως καταξιωμένο δημιουργό, είναι η άκρατη επίδειξη επαρχιωτισμού. Αλλά όταν ζεις σε μια χώρα που μεγάλωσε μέσα σε παραμύθια και εθνικά ιδεολογήματα που βάφτιζε ιστορία, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι άλλο ακόμη κι από τον Μίκη.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιζέρια και επαρχιωτισμός; Να δεχθώ ότι το να κλείνεις σύνορα και να παγώνεις κάθε διμερή δραστηριότητα είναι απαράδεκτο, Όμως μιζέρια και επαρχιωτισμός; Γιατί; Για το αυτονόητο; Εδώ οι "φίλοι" σύμμαχοι σε εμπαίζουν στα μούτρα...πάει ένας Ελληνας πολιτικός συναντάται με Γαλλο, Γερμανό, whoever και βγαίνει μετά και δηλώνει πως οι σύμμαχοι καταλαβαίνουν και εντός διλέπτου ο σύμμαχος σε αδειάζει. Σε έχει πολιτικά απόλυτα γραμμένο. Και εμείς φτάσαμε - κατάντια - να παρακαλάμε για σύνθετη ονομασία. Ναι στο Μακεδονία αλλά όχι μόνο του! Τι λες, μεγάλη διαφορά! Και ουδείς ιστορικός, ακαδημαϊκός δεν είχε και έχει παντελόνια να βγει να παρέμβει..να πει ότι επίκειται διαγραφή ιστορικής περιόδου που παγκοσμίως ονομάζεται ελληνιστική. Εντάξει, χαμηλούς τόνους...και εγώ είμαι κατά των συλλαλητηρίων. Αλλά μήπως εκεί ποντάρουν κι οι σκοπιανοί; γιατί στην συγκεκριμένη διένεξη με το όνομα οι χαμηλοί τόνοι δεν συνεπάγονται λύση, αλλά εύπεπτη ήττα. Μην απαξιώνουμε λοιπόν τα όσα τολμούν να πουν οι προσωπικότητες της χώρας. Μακάρι αυτές οι προσωπικότητες που λέμε ότι διαθέτει το εθνος πολλές - εντός κι εκτός Ελλάδας - να έπαιρναν θέση...

Sakoulakis είπε...

Κανείς ιστορικός δεν έχει τα παντελόνια να πει κάτι που.. δεν ισχύει. Γιατί κι εμείς κάνουμε τις ίδιες παραδοχές με τους μισητούς γειτόνους μας φίλε μου. Λέμε ότι για κάποιο λόγο είμαστε η συνέχεια των Μακεδόνων. Πού στηρίζουμε όμως την παραδοχή μας αυτή? Την ερώτηση αυτή λίγοι μπορούν να την απαντήσουν, κι αν θες το συζητάμε. Σίγουρα είμαστε η γεωγραφική συνέχεια της Μακεδονίας σαν περιοχή, αλλά σ' αυτό δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε καμία αποκλειστικότητα.

Πέρα από όλα αυτά όμως, είμαστε μέλη του ΟΗΕ που ορίζει ξεκάθαρα ότι κάθε κράτος μπορεί να ονομάζεται όπως θέλει, κι αυτό αν μη τι άλλο θα έπρεπε να το σεβαστούμε περισσότερο.

Όσο η στάση μας είναι παράλογη, μόνοι μας εξωθούμε τους συμμάχους μας από κοντά μας.

Για το ανέκδοτο Θεοδωράκης τώρα τι να πω.. μόνο το ότι, ρε γμτ, επειδή είναι ο Μίκης, πονάει δυό φορές.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μ. Θεοδωράκης μιλάει για λεβεντιά. Τα επιμέρους δεν εχουν τόση σημασία κατά την ταπεινή μου γνώμη.

http://tasxoliamou.blogspot.com/2008/02/blog-post_28.html

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ είπε...

Ο Μίκης είναι ένα σύμβολο και έχει την ευθύνη διαχείρισης αυτού που είναι. Η βαρύτητα των απόψεών τουθ ως εκ τούτου δεν είναι ανάλογη με αυτήν του κάθε καφενόβειου. Τα όσα λέει, αφορούν την λεβεντιά σύμφωνα με τον kanenas, αλλά στην Ελλάδα η λεβεντιά ΄ξέρουμε που έχει οδηγήσει. Από ήττα σε ήττα μας πήγαν διαχρονικά οι λεβέντες. Το 1897 η ελληνική λεβεντιά έκανε τους Τούρκους να φτάσουν έξω από την Αθήνα και εάν δεν παρενέβαιναν σωτήρια οι κακοί ξένοι, σήμερα η ιστορία θα έλεγε άλλα. Λοιπόν ας ξέρουμε ότι οι τζάμπα μάγκες περνούν μόνο στο εσωτερικό.΄Έξω απο τα σύνορα η μαγκιά πληρώνεται. Οι λεβέντες φυσικά είναι οι πρώτοι που την πουλεύουν στα δύσκολα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Pirates of press.
Υ.Γ. Δεν ξέρω πως υπογράφουν με την διαδικτυακή ταυτότητα γαμώτο., Αν ξέρει κάποιος ας μου πει, και εξυπνάδες του στυλ "τι θες κι ασχολείσαι με πράγματα που δεν ξέρεις" εν προκειμένω είναι σωστές, αλλά δεν...βοηθούν!

Sakoulakis είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς στο υστερόγραφο, αν το ξεκαθαρίσεις ίσως μπορώ να βοηθήσω. Φαίνετσαι λίγο newbas με το δίκτυο και έχει πλάκα :-) ειδικά το ότι έγραφες ανώνυμα τις προηγούμενες μέρες (αναρωτιόμουν γιατί). Πάντως η άποψή σου μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, έχεις ποιότητα στο λόγο σου και κριτική ματιά. Εύγε! Όπως είπα και σε προηγούμενο πόστ (ναι εγώ ήμουν): Υπάρχουμε.

Καλή συνέχεια φίλε!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ είπε...

Φίλε sakoulakis αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι είμαι ψηφιακά αναλφάβητος, και το παραδέχομαι. Ο επτάχρονος γιος μου είναι ίσως πιο προχωρημένος απο μένα (πιο "προχω" που θάλεγε κιεκείνος). Προσπαθώ. Διασκεδάζω με το μπλογκ, αλλά πρέπει να μάθω πολλά, κυρίως για να διαψεύσω την παροιμία που λέει ότι δύσκολα μαθαίνεις καινούργια κόλπα σε γέρικο σκυλί. Θέλω ας πούμε να βρω πως θα μετράω τη επισκεψιμότητα. Πως θα βάζω βιβλία που μου άρεσαν (χωρίς διαφημίσεις και τέτοια, απλά γιατί γουστάρω). Ότι ξέρεις πέστο. Θα είμαι ευγνώμων. Χαίρε...

Sakoulakis είπε...

Χμμ οκ. Πως θα μετράς την επισκεψιμότητα. Δεν είναι και το πιο εύκολο, άλλα θα τα καταφέρεις.

Πήγαινε στο http://extremetracking.com/ , διάβασε τα διάφορα που λέει, κάνε ένα νέο λογαριασμό (Get your Free Tracker) βάζοντας την διεύθυνση του μπλογκ σου στο πεδίο URL. Όταν κάνεις τον νέο λογαριασμό θα σε βγάλει μέσα στο προφίλ σου. Επέλεξε How to Install, διάβασε τι λέει (αν δεν τα καταλαβαίνεις όλα δεν πειράζει) και μετά κάνε κλικ στο To find your personalized trackercode click here. Επέλεξε το NO FRAMES λινκ, και κάνε τον κώδικα copy.

Έχεις φτάσει στη μέση, μπράβο! :-) Τώρα πρέπει να κάνεις τον κώδικα του τράκερ paste στο μπλογκ σου. Πώς θα το κάνεις αυτό? Κάνε login στο blogger.com ως συνήθως όταν θέλεις να ποστάρεις. Πήγαινε στο tab "layout". Στα αριστερά πάτα το Add a Page Element, και επέλεξε HTML/Javascript. Στο νέο παράθυρο που θα σου βγάλει αυτόματα, κάνε στο content paste τον κώδικα του tracker, και save.

That's it!

Μπορείς να κάνεις drag τα elements για να τους αλλάξεις θέση (πχ να πας τον tracker κάτω-κάτω). Για να δεις τους επισκέπτες σου αρκεί να κάνεις κλικ στην εικόνα με τον πλανήτη που έχει πλέον εμφανιστεί στο μπλογκ σου. Καλή επιτυχία κι αν κάτι δεν δουλεψει το ξαναλέμε.

ΥΓ. Για τα βιβλία δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να κάνεις..

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ είπε...

Φίλε μου σ'εχαριστώ. Θα επιχειρήσω να κάνω ότι λες. Θα σούχω νέα σύντομα ελπίζω, αν και υπάρχουν κάποιες...άγνωστες λέξεις. Με τα βιβλία θέλω να κάνω τα εξής: Όσα βιβλία μου αρέσουν θα τα προτείνω, και θα τα σχολιάζω. Το να ανταλλάσεις απόψεις για βιβλία είναι όμορφο και παραγωγικό. Και για γυναίκες και για την πολιτική και για την μπάλα και τον στρατό επίσης, αν και το τελευταίο δεν είναι εξόχως παραγωγικό, αλλά έχει πλάκα να θυμασαι πράγματα που πέρασαν και ευτυχώς δεν πρόκειται να ξανάρθουν.

Sakoulakis είπε...

Αν θέλεις να τα προτείνεις και να τα σχολιάζεις απλώς το κανονικό ποστάρισμα είναι αρκετό.. μήπως εννοείς κάτι άλλο που δεν το πιάνω? Και για άγνωστες λέξεις μπορείς φυσικά να ρωτήσεις - κανείς δεν γεννήθηκε να τα ξέρει.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ είπε...

Μόλις φύγω απο την εφημερίδα καθότι σήμερα είναι δύσκολη ημέρα, θα επιχειρήσω να κάνω αυτά που λές. Τώρα για το τι εννοώ με τα βιβλία: Εννοώ το ποστάρισμα και τις προτάσεις. Για παράδειγμα τα δυο που έχω βγάλει πάνω αριστερά(Κόκκινο στο φτερό του Παπαγάλου και τα Χαιρετίσματα στο Θείο, είναι τέλεια, εκπληκτικά, και αξίζει να διαβαστούν. Όμως εδώ είμαστε και τα λέμε. Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλός ο Μίκης, για άλλη μια φορά. Εξέφρασε απόλυτα το λαϊκό αίσθημα, τον κόσμο που βαρέθηκε τις εθνικές ταπεινώσεις. Λίγο ανάστημα ζητούν οι πολίτες και μόνο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ηρθε η ωρα η Ελλας να ορθωσει το αναστημα της, ηρθε η ωρα να ξεσπασει πια η οργη των Ελληνων για τις ιταμες προκλησεις των ποικιλων -ενθεν κακειθεν- ανθρωποειδων.

Αμεση διακοπη καθε διαλογου (κατηντησε πια φαιδρος..)

Βετο παντου , ΝΑΤΟ, ΕΕ ,μπλοκαρισμα στα Ευρωπαικα κονδυλια που λαμβανουν οι γυφτοσκοπιανοι.

Κλεισιμο και εννοουμε ΚΛΕΙΣΙΜΟ -ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ των συνορων.

Αμεση αποσυρση Κρατικων εταιρειων απο το ανθυποκρατιδιο αυτο.

Κηρυξη 'εμπολεμου' καταστασεως με το αθλιο αυτο μορφωμα ,με οτι αυτο συνεπαγεται (δεν απαιτει πολεμικες επιχειρησεις)...

Σε περιπτωση περαιτερω αμερικανικης τσιριμονιας να καταστει απολυτως σαφες οτι τυχον συνεχιση αναγνωρισεως της ψευδομακεδονιας απο ηπα ΤΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΩΛΥΜΜΑΤΑ - ΒΕΤΟ ΚΛΠ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΑΤΟΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ... να τους κανουμε να παθουν νευρικο κλονισμο οι βαρβαροι και απολιτιστοι νεοπλουτοι της εποχης μας..

Εφθασε η ωρα του ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ειναι η μονη γλωσσα που μιλουν τα ανθρωπαρια αυτα , και να ειστε σιγουροι οτι αν το χερι της κυβερνησης και της βουλης ειναι αδυναμο να τον κρατησει ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και θα ξεσπασει με δικαολογημενη οργη τοσο εναντι των εχθρων οσο και εναντι αυτων που με τις συνεχεις υποχωρησεις και αντεθνικους συμβιβασμους μας εχουν οδηγησει μεχρι εδω...

Οσοι φταινε ΗΡΘΕ η ωρα να πληρωσουν ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΑ 'γιναν λαθη στο παρελθον' ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στα 'χαθηκε πολυ χρονος' ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΑ 'εδω που τωρα ηρθαμε' ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΟΣΟΙ ΦΤΑΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ... ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ..

Και μην κινδυνολογησει κανεις ότι θα ‘απομονωθει’ η Ελλας..... ειδαμε τι απομονωση εχει η τουρκια που 30 χρονια εχει βετο να μην μπει η Κυπρος στο νατο... ειδαμε τι απομονωση 'τραβα' η ερμη η τουρκια που δεν αναγνωριζει ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ της Κυπρου.. και ζηταει και απο επανω την υπογραφη της να μπει και αυτη στην ευρωπη..

Οχι μονο βετο σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαικη ενωση ΑΛΛΑ ΒΕΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ (ακομη και σε ασχετα θεματα) ΤΟΥ ΝΑΤΟ να τρελλαθουνε τα τσογλανια αυτα της διεθνους αλητειας.. να πανικοβληθουν . Τι θα μας κανουν ? ντα ? ας διαλυσουν και το ΝΑΤΟ τοτε αν τολμουν ΓΙΑΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα ειναι και το τελος αυτου του συνασπισμου. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ , τωρα θελουμε ΗΓΕΤΗ και ΕΛΛΗΝΑ να αρθει στο υψος των περιστασεων και οχι κανενα ψοφοδεη 'φυτευτο' απο ξενα κεντρα πολιτικαντη... ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ... ηρθε η ωρα της αναμετρησεως..και εδω θα ζυγισθειτε και θα μετρηθειτε και σεις και το κομμα σας αλλα και το παρον πολιτικο συστημα θα ελεγα..