ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ. ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Αναγνώστες
Συνολικές προβολές σελίδας
Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008
Η πραγματικότητα εκδικείται
Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και ενίοτε εκδικείται. Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης, ήταν ένα ανέλπιστο δώρο για τον πρωθυπουργό, ο οποίος σε άλλη περίπτωση θα βρισκόταν αντιμέτωπος με το αίτημα του Αλαβάνου για δημοψήφισμα σχετικά με το Ασφαλιστικό. Επί της ουσίας θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την δική του αντιπολιτευτική τακτική, και θα έπρεπε να εξηγήσει με πειστικά επιχειρήματα, γιατί αρνείται στον Αλαβάνο αυτό που ζητούσε ο ίδιος με την υπογραφή του μάλιστα, για τις ταυτότητες. Εμείς χαρακτηρίσαμε ανοησία και γελοιότητα το αίτημα Αλαβάνου για δημοψήφισμα προκειμένου να εγκριθεί μια…νομοθετική πρωτοβουλία της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης. Εξίσου ανόητη όμως ήταν και η στάση της Νέας Δημοκρατίας ως αντιπολίτευσης, στο θέμα των ταυτοτήτων, το οποίο μάλιστα ορθώς –κατά την ταπεινή μου άποψη- ετέθη όπως ετέθη από τον Σημίτη. Η μετέπειτα συμπεριφορά του Κώστα Καραμανλή ως πρωθυπουργού, έδειξε ότι κατάλαβε το σφάλμα του. Όμως το παρελθόν εκδικείται. Και το αίτημα για δημοψήφισμα, σε επίπεδο εντυπώσεων, αποδυναμώνεται εντελώς, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα λάβει η κυβέρνηση. Ο Καραμανλής ακόμη και εάν δεν είχε απέναντί του τον Γιώργο, θα έπρεπε να τον εφεύρει!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
Παρόλα αυτά δεν έχω καταλάβει από που προκύπτει το ότι η πρόταση δυσπιστίας χαρακτηρίζει τον Γιωργάκη και όχι το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί ο Γιωργάκης να μην το ήθελε καν.
Αγαπητέ φίλε το ότι ο Παπανδρέου δεν ελέγχει το κόμμα του, το υποψιαζόμαστε. Αλλά θεωρώ υπερβολή να χρεώσουμε στο ΠΑΣΟΚ συνολικά μια τέτοια ενέργεια. Ο Παπανδρέου και οι συνεργάτες του κάνουν κουμάντο, κι αν δεν κάνουν, σίγουρα χρεωνονται τα θετικά και τα αρνητικά. Όμως αυτό που ήθελα να πω είναι πως ο Καραμανλής βρίσκει μπροστά του πράγματα που θα ήθελε να ξεχάσει, και που έγιναν μέσα σε ένα κλίμα υπερβολής και ασφυκτικής πίεσης ενός μέρους της κοινής γνώμης το οποίο εθεωρείτο προνομιακό ακροατήριο για τη ΝΔ. Μεταξύ μας, ακόμη κι αν δεν υπόγραφε ο Καραμανλής για το δημοψήφισμα σχετικά με τις ταυτότητες, είμαι σιγουρος ότι θα σάρωνε στις εκλογές του 2004.
Νομίζω ότι δίνετε μεγάλη διάσταση στο θέμα. Μάλιστα, μια διάσταση ανύπαρκτη. Ένα είναι το θέμα: η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε άκαιρα και με αφορμή το ασφαλιστικό και όχι το μείζον εθνικό θέμα των Σκοπίων. Λάθος προτεραιότητες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αντιμετωπίζει κατά τα άλλα σοβαρό πρόβλημα στη Μακεδονία. Αν κάτι δεν πάει καλά στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, το ΠΑΣΟΚ θα έχει στερηθεί ένα πολύτιμο όπλο.
Δημοσίευση σχολίου