Αναγνώστες

Loading...

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2008

Νεοέλληνες και στην Ορεινή Αρκαδία...

Ωραία αυτά τα τριήμερα, ή τετραήμερα ανάλογα με την πατέντα του καθενός. Άγια και ιερά. Οι νεοέλληνες έχουν βρει απίστευτες πατέντες για να μετατρέπουν μια αργία σε τετραήμερο. Χαλάλι τους όμως. Επίκειται αγώνας για τον επιούσιο και δικαιολογείται η λούφα. Άλλωστε η Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών χτίστηκε επάνω στα θεμέλια που δημιούργησε η νοοτροπία της λούφας στο δημόσιο τομέα. Ο κατά Ανδρέα Παπανδρέου «κυρίαρχος λαός» που είναι και ο «μοναδικός θεσμός» γαλουχήθηκε στα νάματα της λούφας, της ήσσονος προσπάθειας και συνάμα της απαίτησης για βέλτιστο αποτέλεσμα…από το κράτος φυσικά! Βρέθηκα στη Στεμνίτσα για μια ημέρα. Απίστευτη διαδρομή, απίστευτη ομορφιά, για έναν που πηγαίνει για πρώτη φορά όπως εγώ. Όμως κάτι χάλαγε το τοπίο. Οι Νεοέλληνες! Αυτοί ήταν το στίγμα στη φωτογραφία. Τζιπάτοι, μουράτοι, χλιδάτοι, και γεμάτοι αυτοπεποίθηση και τάση επίδειξης, ξεχώριζαν από το άδειο βλέμμα τους, από το ύφος «σας έχω γραμμένους όλους» και το μότο που ήταν γραμμένο στο μέτωπο ανεξαιρέτως όλων «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;».
Κρίμα γιατί αυτές οι σκατόφατσες, είτε νέα παιδιά, είτε μεσήλικες είτε μεγάλοι, είχαν τον ίδιο παρονομαστή. Την πεποίθηση ότι είναι «κάποιοι» επειδή οδηγούν τζιπ μεγάλου κυβισμού, και φορούν ρολόγια εκατομμυρίων. Τους έβλεπα και μου ερχόταν να ξεράσω. Κυρίως για την αίσθηση που εξέπεμπαν. Αυτή είναι η Ελλάδα στην πλειοψηφία της πιστεύω. Οι χθεσινοί πιατάδες σημερινοί γιάπιδες, που δεν ξέρουν να διαχειριστούν την κοινωνική και οικονομική τους ανέλιξη. Και τους βγαίνει ο «μανταμσουσουδισμός» αβίαστα. Πάντως παιδιά η ορεινή Αρκαδία είναι υπέροχη, και σας το λέει κάποιος που την ανακάλυψε τώρα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι... 20 χρόνια σοσιαληστρικής διακυβέρνησης και πήξαμε στους νεόπλουτους. Τι κρίμα... Τι έλλειμμα ποιότητας και πολιτισμού στη χώρα μας... Αισθάνομαι φίλε μου να πνίγομαι... Κάποτε, ως φοιτητής εξωτερικού, ερχόμουν τρέχοντας. Τώρα, θέλω να φύγω τρέχοντας... Όπως είπε και ο ποιητής, όπου κι αν κοιτάξω, αυτή η χώρα με πληγώνει... Τελικά, we get what we deserve...

Sakoulakis είπε...

Πιστεύω ότι δεν η κατάσταση δε σηκώνει ούτε ένα λεπτό μεμψιμοιρίας, ούτε ένα λεπτό απογοήτευσης. Τα δημιουργικά στρώματα της κοινωνίας πρέπει να παλέψουν, να βγουν μπροστά, να μπει ο ορθολογισμός στο τραπέζι του διαλόγου και να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι πρέπει να σοβαρευτούμε.

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ, μην το γελάς.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ είπε...

Αγαπητέ sakoulakis δεν είμαι πια βέβαιος εάν τα 'δημιουργικά στρώματα της κοινωνίας" μπορούν ή θέλουν να κάνουν κάτι γιαυτό. Η πάλη αφορά την πάρτη μας, είτε ανήκουμε στα δημιουργικά στρώματα της κοινωνίας είτε στο παρασιτικό δυναμικό που απομυζά την παραγωγική διαδικασία. Ο νεοπλουτισμός δεν διαχωρίζεται σε κομπραδόρους και δημιουργικούς. (Μου ξύπνησες τον-πολύ-παλιό κνίτη μέσα μου). Ο νεοπλουτισμός των νεοελλήνων είναι χυδαίος και πρόστυχος, γιατί στερείται παντελώς κουλτούρας ανάλογης με την -ονομαστική- κοινωνική ανέλιξη, και αυτό εμποδίζει την διαχείριση που θα επιφέρει ένα κοινωνικά ανεκτό αποτέλεσμα. Εννοώ ότι τον μαλάκα εάν του δώσεις μερικά δισ. θα γίνει δυο φορές μαλάκες γιατί ποτέ δεν θα αναγνωρίσει ότι του τα έδωσες αλλά θα πιστεύει ότι τα κέρδισε με τη μαγκιά του και το σπαθί του. μου φαίνεται ότι η Στεμνίτσα...με ωφέλησε πολύ! Τουλάχιστον καθάρισε το μυαλό μου...