Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Το μήνυμα Καραμανλή

Αγρανάπαυση μερικές μέρες και νάμαστε πάλι. Μεσολάβησαν πολλά. Κυριώτερα αυτών το Σκοπιανό και η ντόπα της άρσης βαρών.
Ας μιλήσουμε πρώτα για το Σκοπιανό και στο επόμενο πόστ θα πούμε δυο λόγια για τη ντόπα. Ο Καραμανλής τα πήγε πολύ καλά, είναι γνωστό αυτό. Είναι ίσως η πρώτη διπλωματική νίκη της χώρας μας μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Όμως πέρα από αυτό, το μείζον είναι ότι φάνηκε λίγη αισιοδοξία στον ορίζοντα. Έφυγε έστω για λίγο η μαυρίλα και το γκρίζο που βιώνουμε από το καλοκαίρι του 2004. Είδα πρόσωπα χαμογελαστά, που τα πολιτικά τους φρονήματα απέχουν παρασάγγες από τον Καραμανλή. Είδα ανθρώπους που αισθάνθηκαν περήφανοι. Αυτό για μένα είναι η μεγάλη νίκη του Καραμανλή. Μπορούμε οι έλληνες να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Αξίζουμε τον κόπο, κυρίως όσοι δεν έχουμε σχέση με το δημόσιο. Υπάρχει εκεί έξω, ένα δυναμικό αξιόλογο που μπορεί να φέρει την Ελλάδα ψηλότερα. Όλοι αυτοί ασφυκτιούν από την προς τα κάτω πίεση των μετρίων. Ο Καραμανλής έστειλε ένα μήνυμα σε όλους μας. Μπορούμε με δουλειά και πρόγραμμα, να αξιοποιήσουμε τις συγκυρίες, τις αντιθέσεις των άλλων, και την ρευστή πραγματικότητα, και να προωθήσουμε μια σταλίτσα τα δικά μας συμφέροντα. Μπορούμε να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, μακριά από μίζερες αντιδράσεις τύπου ΠΑΣΟΚ…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ (και οχι παντα τα καλυτερα..) ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ - ΔΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΑΧΗ , ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΦΤΑΝΕΙ - ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ - ΜΙΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ - ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ - ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ (και σε αδιαφορα θεματα) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ - ΓΙΝΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ... αλλωστε και αυτοι το ιδιο κανουν..ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Ανώνυμος είπε...

Μια που καποια παπαγαλακια μας λενε καθε φορα 'βρε συμβιβαστειτε , βρε υποχωρειστε γιατι καθε φορα που μας κανουν μια προταση ειναι χειροτερη απο την προηγουμενη' ΑΙΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ (ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ ΤΗΕ ΕΕ..) ΝΑ ΤΟ 'ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ'...Δηλαδη να αποσυρουμε (αφου δεν το δεχτηκαν οι τσογλανοι υπουργοι των σκοπιων) εκεινο το 'συνθετη ονομασια με ονομα Μακεδονια' ΣΕ 'ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' αφου δεν το δεχτηκανε , τωρα να τους παρουσιασουμε και εμεις (που ειναι στα κατω τους) ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ λυση.. ετσι για να δικαιωσουμε μια φορα τα παπαγαλακια..